Atatürk 100

10 yıl sonra da duygular bir, yürekler bir! 'Yine olsa yine sokağa çıkarız'

Tarih: 15.07.2026 - 07:00
Haber Resmi

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen o gece yaşananlar hafızalarda tazeliğini koruyor. O gece sokaklara çıkıp darbeye engel olan vatandaşlar, ağız birliği etmişçesine aynı şeyi söylüyor: “Bugün yine darbeye kalkışsalar, yine sokağa çıkar engel oluruz.”

Haber Resmi

10 YIL SONRA AYNI YER Anadolu Ajansı (AA), 15 Temmuz darbe girişiminin 10’uncu yılında özel bir fotoğraf çalışmasına imza attı. 15 Temmuz 2016 gecesi çekilen tarihi kareler, 10 yılın ardından aynı noktalardan yeniden fotoğraflandı. Ortaya da bu kareler çıktı.

Anadolu Ajansı (AA), 15 Temmuz darbe girişiminin 10’uncu yılında özel bir fotoğraf çalışmasına imza attı. 15 Temmuz 2016 gecesi çekilen tarihi kareler, 10 yılın ardından aynı noktalardan yeniden fotoğraflandı. Ortaya da bu kareler çıktı.

Haber Resmi

'O GECE BİZE GAZİLİK NASİP OLDU' FETÖ’nün darbe girişiminde Milli Savunma Bakanlığı önünde helikopterden açılan ateş sonucu Durak Deniz’in ayak parmaklarından biri koptu.Vücudunda halen şarapnel parçaları olan Durak Deniz “Allah o gün korkuyu aldı içimizden, bir cesaret verdi. Yine olsa yine yaparız. Kesinlikle kendimden de eminim diğer gazi arkadaşlarımdan da. Keşke şehit olsaydık ama nasip olmadı. Bize gazilik nasip oldu” dedi.

FETÖ’nün darbe girişiminde Milli Savunma Bakanlığı önünde helikopterden açılan ateş sonucu Durak Deniz’in ayak parmaklarından biri koptu.

Vücudunda halen şarapnel parçaları olan Durak Deniz “Allah o gün korkuyu aldı içimizden, bir cesaret verdi. Yine olsa yine yaparız. Kesinlikle kendimden de eminim diğer gazi arkadaşlarımdan da. Keşke şehit olsaydık ama nasip olmadı. Bize gazilik nasip oldu” dedi.

Haber Resmi

ÇANAKKALE RUHU Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önündeki saldırıda gazi olan Onur Asutay, ilk günkü ruhla 15 Temmuz’u yaşadıklarını söyledi.Onur Asutay “O gece insanlar Çanakkale ruhuyla sokağa indi. Namusunu, şerefini, devletini ve vatanını korudu” dedi. Türkiye’nin 15 Temmuz’dan sonra içindeki hainleri tespit ederek ileriye gittiğini belirten Asutay, “Devletimiz hainlerin hepsine cezayı verdi” ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önündeki saldırıda gazi olan Onur Asutay, ilk günkü ruhla 15 Temmuz’u yaşadıklarını söyledi.

Onur Asutay “O gece insanlar Çanakkale ruhuyla sokağa indi. Namusunu, şerefini, devletini ve vatanını korudu” dedi. Türkiye’nin 15 Temmuz’dan sonra içindeki hainleri tespit ederek ileriye gittiğini belirten Asutay, “Devletimiz hainlerin hepsine cezayı verdi” ifadelerini kullandı.

Haber Resmi

'KOLUMU KAYBETTİM AMA VATANIM SELAMETTE' 15 Temmuz’da İstanbul Tuzla’da Orhanlı Gişeleri bölgesinde darbeci askerlerin silahından çıkan kurşunla sol kolunu kaybeden Üzeyir Civan, yaşadığı acılara rağmen verdiği mücadeleden gurur duyduğunu söyledi.Üzeyir Civan “Ben kolumu kaybetmiştim ama cennet vatanım selametteydi. Gerisinin hiçbir ehemmiyeti yok. 10 yıl değil, 50 yıl geçse de o günü her zaman yüreğimizde, kalbimizde bütün benliğimizle yaşıyoruz” dedi.

15 Temmuz’da İstanbul Tuzla’da Orhanlı Gişeleri bölgesinde darbeci askerlerin silahından çıkan kurşunla sol kolunu kaybeden Üzeyir Civan, yaşadığı acılara rağmen verdiği mücadeleden gurur duyduğunu söyledi.

Üzeyir Civan “Ben kolumu kaybetmiştim ama cennet vatanım selametteydi. Gerisinin hiçbir ehemmiyeti yok. 10 yıl değil, 50 yıl geçse de o günü her zaman yüreğimizde, kalbimizde bütün benliğimizle yaşıyoruz” dedi.