Atatürk 100

ABD’de San Francisco açıklarında tekne alabora oldu: 1 ölü, 3 kayıp

Tarih: 15.07.2026 - 11:16
Haber Resmi

ABD'nin San Francisco kentindeki Alcatraz Adası açıklarında içinde 20 kişinin bulunduğu bir teknenin alabora sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise kayıp.

Kayıp kişileri bulmak için ABD Sahil Güvenliği ekipleri ile yerel itfaiye ve polis birimlerine ait helikopterler, uçaklar ve kurtarma botları bölgede arama çalışmalarını sürdürüyor.

San Francisco İtfaiyesi ilk açıklamasında kayıp sayısını 2 olarak duyururken, daha sonra tanık ifadelerine dayanarak bu sayıyı 3'e yükseltti.

İtfaiye yetkilileri, arama çalışmalarında "termal görüntüleme, gelgit tahminleri ve modelleme yöntemlerinin arama faaliyetlerini yönlendirmek amacıyla" kullanıldığını bildirdi. 

En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.

Batan teknenin California eyaletindeki Stockton kentine kayıtlı, özel mülkiyete ait kamaralı bir motor yat olduğu belirtildi. 

Yetkililer teknenin, eski cezaevinin kapalı binalarının bulunduğu Alcatraz Adası'na gidip gitmediğinin henüz bilinmediğini açıkladı. 

Teknedeki diğer 16 kişi ise kurtarıldı.