Atatürk 100

Almanya Milli Takımı'nda Jurgen Klopp dönemi

Tarih: 11.07.2026 - 17:25

Dünya Kupası'na son 32 turunda Paraguay karşısında veda eden Almanya, Julian Nagelsmann'ın istifasının ardından koltuğu Jürgen Klopp'a emanet ediyor

Haber Resmi

Alman Futbol Federasyonu (DFB) tarafından yapılan resmi açıklamada, eski Liverpool menajeri Jürgen Klopp ile ulusal takım teknik direktörlüğü konusunda "ana maddeler üzerinde anlaşmaya varıldığı" belirtildi.

The Guardian'ın haberine göre 59 yaşındaki teknik adamın, 2030 yılına kadar geçerli olacak bir sözleşmeye imza atarak Julian Nagelsmann'ın yerine geçmesi an meselesi.

DFB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"DFB Başkanı Bernd Neuendorf ve DFB Başkan Yardımcısı Hans-Joachim Watzke, Jürgen Klopp ile milli takım teknik direktörlüğü potansiyeli üzerine dün New York'ta ilk derinlemesine görüşmeyi gerçekleştirmiştir. Bu yapıcı fikir alışverişi sırasında, olası bir sözleşmenin temel noktalarında anlaşma sağlanmıştır. Görüşmelere önümüzdeki hafta devam edilecektir."

Açıklamada ayrıca, "Her iki taraf da görüşmelerin Klopp'un mevcut işvereni Red Bull ile varılacak bir anlaşmaya tabi olmak kaydıyla nihai olarak başarıyla sonuçlanacağından emin. Olası her sözleşme, DFB GmbH & Co. KG'nin denetim kurulu ve ortaklar toplantısının ortak oturumunda neticelendirilmelidir" denildi.

Paraguay fiyaskosu sonun başlangıcı oldu

Almanya, Dünya Kupası'nda grup aşamasını bitime bir maç kala lider tamamlamayı garantilemiş ancak üçüncü grup maçında Ekvador'a mağlup olmuştu.

Panzerler, asıl büyük şoku ise son 32 turunda Paraguay'a penaltı atışları neticesinde elenerek yaşadı.

Turnuvaya vedanın hemen ardından açıklama yapan Julian Nagelsmann, "Ben kaçıp giden biri değilim" diyerek görevine devam etmek istediğini belirtmişti.

Baskılara dayanamayan eski Bayern Münih çalıştırıcısının 3 Temmuz'da görevinden istifa ettiği kesinleşti.

DFB, Nagelsmann'ın 2028 Avrupa Şampiyonası'na kadar süren sözleşmesinin feshedildiğini ve Klopp'un "görevi devralmaya hazır olduğunu zaten belirttiğini" ifade etti.