Döviz
Oyunlar
Olmazsa Olmaz
- Hava Durumu
- Sinemalar
- Kimlik Numarası
- Telefon Rehberi
- Emniyet Genel Müd
- Borsa İstanbul
- F5 Haber
- İstanbul Haritası
- Son Depremler
- Milli Piyango
- SGK Kurumu
- TSK
- Vergi Takvimi
- A.Ö.F. Sonuçları
- PTT Hizmetleri
- Vergi Sorgulama
- Memurlar.net
- KamuAjans
- TTNET
- YÖK
- Şehirlerarası Mesafe
- Karayolları Durumu
- Turkcell
- Vodafone
- Türk Telekom
- Para limanı
- Teknoloji Oku
İş Kariyer
Bellek tedarikinde yeni bir kriz kapıda
Bellek ve SSD üreticisi Apacer, yapay zekanın büyüyen talebi nedeniyle RAM ve depolama ürünlerinin fiyatlarının yükselmesi haricinde bulunması da zorlaşacak.
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Yapay zeka şirketlerinin sunucu yatırımları, bellek krizini yeni bir boyuta taşıdı. Tüketici elektroniği üreten firmalar sadece yükselen maliyetlerden değil, ihtiyaç duydukları bellek ve depolama ürünlerine hiç ulaşamamaktan da endişe ediyor. Apacer da olası kesintilere karşı stoklarını büyütüyor. Şirketin 2026’nın ilk yarısı sonunda elinde 383 milyon dolarlık ürün bulunduğu belirtiliyor. Aslında bu durum sıkı tedbirlerin şimdiden başladığını gösteriyor. Bu nedenle stok yapmak seçenek değil, zorunluluk hâline geldi.
Üreticiler Uzun Süreli Anlaşmalara Yöneliyor
Bellek üreticileri, 2026 için ayrılan tedarik hacminin yüzde 30’unu ancak 2027 yılında piyasaya sürebilecek. Apacer CEO’su C.K. Chang bu gelişmeye rağmen pazarda kalıcı değişiklik olmadığını söylüyor. Fakat şirketler şimdiden çok yıllı tedarik anlaşmaları imzaladı. Yani kısa vadede bellek krizinin hafiflemesi zor. Üstelik küçük üreticilerin rekabet gücü de hızla zayıflayabilir. Hatta bazı ürünler piyasadan kalkabilir.
Fiyatlar Tek Sorun Olmayacak
DRAM cephesi için haberler pek iç açıcı değil. Mevcut kapasitenin yaklaşık yüzde 60’ı veri merkezleri ve diğer sunucu uygulamaları için ayrılmış vaziyette. Bilhassa DDR5 RDIMM modüllerindeki fiyat artışının sürmesi bekleniyor. Tedarik azaldıkça zamların hızı yavaşlayabilir, lakin bu yüzden kullanıcılar rahatlamayacak. Oyuncular ve bilgisayar toplayanlar, pahalı ürünlerin yanında boş raflarla da karşılaşabilir.
Karanlık Mod
İnternet Medyası
- Patronlar Kulübü
- Bir Gazete
- Mynet
- Haberler.com
- Onedio
- Acunn
- Sondakika.com
- Haber7.com
- HaberZamanı
- Ensonhaber.com
- İnternetHaber.com
- İto Haber
- CNNturk.com.tr
- Ntvmsnbc
- Ulusalpost.com
- Haberay.com
- Haber3.com
- Haberself.com
- T24.com.tr
- HaberinAdresi.com
- Odatv.com
- Netgazete
- Yeni Mesaj
- HaberAktuel.com
- Gazete Şok
- F5 Haber
- Son Mühür
- Ulu Savunma
Spor Siteleri
- Gazetekeyfi Spor
- İddaa
- SporX.com
- Fanatik
- NTV Spor
- Ligtv
- Fotomaç
- AjansSpor
- Skor Sözcü
- Super FB
- Antu.com
- Fenerbahce.org
- Galatasaray.org
- Webaslan.com
- ultrAslan.com
- GSGazete
- Bjk.com.tr
- Duhuliye
- Karakartal
- Kartalhaber
- Bordomavi.net
- Bordomavi Forum
- Bursaspor
- TransferMarkt
- Fotospor
- SporxTV
- Futbol Arena
- Motorsport
- Türkiye Jokey Kulübü
- Hakemin Sesi
- Sahadan
- Spormax
- Maçkolik
- Bilyoner