Atatürk 100

Çiftçinin alın terini tam 3 katı yüksek kazanca dönüştürecek!Kars'ın o köyünde gizlice ekilmişti, rekor üretim geldi

Tarih: 18.07.2026 - 11:27
Haber Resmi

Kars'ın sert iklimine ve toprak yapısına meydan okuyan mucize tohum! Tarım ve Orman Bakanlığı destekli Taner buğdayı, Bayraktar köyünde kurulan alanda rekor verim potansiyeliyle üreticinin yüzünü güldürdü. İşte dekarda 700 kiloya kadar ulaşan o başarının sırrı...

Haber Resmi

Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Aydın, Bayraktar köyünde Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle kurulan Taner buğday çeşidi demonstrasyon alanını bizzat ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi. Gerçekleştirilen bu kritik incelemelerde, yeni buğday çeşidinin bölgenin zorlu iklimi ve toprak yapısına son derece yüksek bir uyum sağladığı açıkça belirlenirken, dekarda 600 ila 700 kilogram arasında oldukça yüksek bir rekolte beklendiği kamuoyuna açıklandı.Bakanlık tarafından kararlılıkla yürütülen demonstrasyon çalışmaları kapsamında oluşturulan özel ekim alanını detaylıca gezen Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, teknik personelden üretim süreci hakkında kapsamlı bilgiler aldı. Sahada üreticilerle de görüşen Aydın, buğdayın gelişim aşamalarından duyduğu büyük memnuniyeti dile getirerek, Taner çeşidinin Kars'ın tarımsal üretimine çok önemli katkılar sağlayacağını özellikle ifade etti.Yapılan gözlemler ve incelemeler sonucunda Taner buğdayının, bölgenin bilinen sert iklim şartlarına ve toprak yapısına başarılı bir şekilde adapte olduğu net olarak görülürken, verim potansiyelinin de üreticileri fazlasıyla sevindirecek düzeyde olduğu açıkça belirtildi. Yetkililer, bu yıl demonstrasyon alanında dekara 600-700 kilogram arasında ürün alınmasının kuvvetle beklendiğini kaydetti.

Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Aydın, Bayraktar köyünde Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle kurulan Taner buğday çeşidi demonstrasyon alanını bizzat ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi. Gerçekleştirilen bu kritik incelemelerde, yeni buğday çeşidinin bölgenin zorlu iklimi ve toprak yapısına son derece yüksek bir uyum sağladığı açıkça belirlenirken, dekarda 600 ila 700 kilogram arasında oldukça yüksek bir rekolte beklendiği kamuoyuna açıklandı.

Bakanlık tarafından kararlılıkla yürütülen demonstrasyon çalışmaları kapsamında oluşturulan özel ekim alanını detaylıca gezen Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, teknik personelden üretim süreci hakkında kapsamlı bilgiler aldı. Sahada üreticilerle de görüşen Aydın, buğdayın gelişim aşamalarından duyduğu büyük memnuniyeti dile getirerek, Taner çeşidinin Kars'ın tarımsal üretimine çok önemli katkılar sağlayacağını özellikle ifade etti.

Yapılan gözlemler ve incelemeler sonucunda Taner buğdayının, bölgenin bilinen sert iklim şartlarına ve toprak yapısına başarılı bir şekilde adapte olduğu net olarak görülürken, verim potansiyelinin de üreticileri fazlasıyla sevindirecek düzeyde olduğu açıkça belirtildi. Yetkililer, bu yıl demonstrasyon alanında dekara 600-700 kilogram arasında ürün alınmasının kuvvetle beklendiğini kaydetti.

Haber Resmi

"DOĞRU ÇEŞİT VE DOĞRU EKİM ZAMANI VERİMİ ARTIRIYOR" Ziyaret sırasında üreticilere çok önemli tavsiyelerde bulunan İl Müdürü Aydın, küresel iklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Aydın, üreticilerin bölgeye tam uyum sağlayan sertifikalı tohum çeşitlerini tercih etmeleri ve ekim planlamasını değişen iklim şartlarını mutlaka dikkate alarak yapmalarının büyük bir önem taşıdığını söyledi.Aydın, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın bölgemize tam uyum sağlayacak çeşitleri seçmesi ve değişen iklim şartlarını dikkate alarak güzlük ekim yapmaları sürdürülebilir tarım açısından büyük önem taşıyor. Doğru zamanda yapılan ekim, hem verimi hem de ürün kalitesini artırıyor" şeklinde konuştu. 

Ziyaret sırasında üreticilere çok önemli tavsiyelerde bulunan İl Müdürü Aydın, küresel iklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Aydın, üreticilerin bölgeye tam uyum sağlayan sertifikalı tohum çeşitlerini tercih etmeleri ve ekim planlamasını değişen iklim şartlarını mutlaka dikkate alarak yapmalarının büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Aydın, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın bölgemize tam uyum sağlayacak çeşitleri seçmesi ve değişen iklim şartlarını dikkate alarak güzlük ekim yapmaları sürdürülebilir tarım açısından büyük önem taşıyor. Doğru zamanda yapılan ekim, hem verimi hem de ürün kalitesini artırıyor" şeklinde konuştu.

 

Haber Resmi

Tarım ve Orman Bakanlığının bitkisel üretimde verim ve kaliteyi artırmaya yönelik sağladığı desteklerin hız kesmeden devam edeceğini belirten Enver Aydın, demonstrasyon çalışmalarının üreticilere bu yeni çeşitleri yerinde tanıtmak ve doğru tarım uygulamalarını bölgede yaygınlaştırmak açısından kritik bir rol oynadığını vurguladı.Aydın, Bakanlık olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını kararlılıkla belirterek, çiftçilerin alın terini daha yüksek kazanca dönüştürecek tüm uygulamaları yaygınlaştırmaya devam edeceklerini ifade etti. 

Tarım ve Orman Bakanlığının bitkisel üretimde verim ve kaliteyi artırmaya yönelik sağladığı desteklerin hız kesmeden devam edeceğini belirten Enver Aydın, demonstrasyon çalışmalarının üreticilere bu yeni çeşitleri yerinde tanıtmak ve doğru tarım uygulamalarını bölgede yaygınlaştırmak açısından kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Aydın, Bakanlık olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını kararlılıkla belirterek, çiftçilerin alın terini daha yüksek kazanca dönüştürecek tüm uygulamaları yaygınlaştırmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

Haber Resmi

Bayraktar köyünde elde edilen bu son derece olumlu sonuçların, önümüzdeki dönemlerde Taner buğday çeşidinin Kars genelinde çok daha geniş alanlarda ekilmesine zemin hazırlaması ve katkı sağlaması bekleniyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, demonstrasyon çalışmalarını farklı ürün ve çeşitlerle de sürdürerek bölge tarımında verimliliği maksimuma çıkarmayı hedefliyor.

Bayraktar köyünde elde edilen bu son derece olumlu sonuçların, önümüzdeki dönemlerde Taner buğday çeşidinin Kars genelinde çok daha geniş alanlarda ekilmesine zemin hazırlaması ve katkı sağlaması bekleniyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, demonstrasyon çalışmalarını farklı ürün ve çeşitlerle de sürdürerek bölge tarımında verimliliği maksimuma çıkarmayı hedefliyor.