Atatürk 100

Funda Arar'dan sert çıkış: "Benim sesimi çaldılar!"

Tarih: 21.07.2026 - 10:34

Kıbrıs'ta sahne öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Funda Arar, yapay zekayla ilgili çarpıcı açıklamalara imza attı. Kendi sesinin de izinsiz kullanıldığını belirten sanatçı, bu durumu "emek hırsızlığı" olarak nitelendirerek teknolojinin duygudan yoksun ve samimiyetsiz olduğuna dikkat çekti.

Haber Resmi

"Yak Gel", "Senden Öğrendim", "Rum Havası" ve "Al Sevgilim" gibi unutulmaz şarkılara imza atan Funda Arar, açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti.

Haber Resmi

Önceki akşam Kıbrıs'ta hayranlarıyla buluşan sanatçı, sahne öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haber Resmi

"BU EMEK HIRSIZLIĞI"

Gazetecilerin, "Son dönemde birçok müzik çalışması yapay zekâ kullanılarak yapılıyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Arar, "Sanatçıların sesleri kullanılarak yapılan çalışmalar var. Benim sesimi kullanarak da başka şarkılar söyletmişler. Bu emek hırsızlığıdır. Bu müzik olmuyor. İnsanlar artık bundan sıkıldı. Bu yapay zekâ olayını her yerde duyuyoruz. Ama bunlar ayırt ediliyor" dedi.

Haber Resmi

Ardından ünlü sanatçı, "Çünkü duygudan uzak ve samimiyetsiz yapılan çalışmalar. Biz canlı canlı konserlere çıkıyoruz. Yapay zekâyla böyle bir şey yapamazsınız. Bizim ülkemizde canlı müzik yapmak önemli. Ama bu yapay zekâ işi artık kabak tadı verdi. İnsanlar artık yapay zekâyla yapılan kliplere bile tepkili. Çünkü bizi canlı canlı izlemek istiyorlar" ifadelerini kullandı.