Atatürk 100

İki ilin içme suyunu karşılıyor! Gölün dibinde ilginç yapı: İncelemeler sürüyor

Tarih: 15.07.2026 - 20:48

Sapanca Gölü'nde dalış yapan ekip tarafından gölün tabanında tespit edilen oluşum endişelere neden oldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi teknik ekipleri, gölün dibinde oluşan pamuksu yapıdan inceleme yapılması amacıyla numune aldı.

Haber Resmi

Sapanca Gölü'nde dalış yapan ekip, göl tabanında pamuksu bir oluşumun meydana geldiğini tespit etti. 

Haber Resmi

Haber Resmi

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu kaynaklarından biri olan Sapanca Gölü'nde dalış gerçekleştiren Korsan Dalgıçlar Derneği üyeleri, Serdivan ilçesi Aşağıdereköy Mahallesi açıklarında göl tabanında pamuksu bir oluşumla karşılaştı.

Haber Resmi

Görüntülerin sanal medyada yayınlanmasının ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi teknik ekipleri, dipteki pamuksu yapıdan numune aldı. Alınan örnekler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Haber Resmi

Gölde sık sık dalış yaptıklarını belirten dalgıç Haluk Mayhoş, benzer oluşumlara daha önce de rastladıklarını ifade ederek, "Yaklaşık 10 gün önce yaptığımız dalışta da bazı noktalarda görmüştük." diye konuştu. 

Haber Resmi Haber Resmi

Mayhoş, Ancak bu kadar artması göldeki oksijen seviyesini ve ekosistemdeki canlıları olumsuz etkileyebilir" dedi.