Atatürk 100

İran'dan gövde gösterisi! Balistik füzeler Azadi meydanında

Tarih: 25.07.2026 - 00:42
Haber Resmi

İran ile ABD arasında Hürmüz Boğazı nedeniyle tırmanan gerilim sürerken, Tahran'daki Azadi Meydanı'nda Zülfikar ve Zülkadir balistik füzeleri ile metalden yapılmış mini bir denizaltı maketi sergilenmeye başlandı.

Gelişmelerden anında haberdar olun.

İran ile ABD arasında Hürmüz Boğazı'nda oluşturulan paralel güzergah nedeniyle başlayan karşılıklı saldırılar her geçen gün şiddetlenirken, ABD Başkanı Donald Trump'ın son dönemde artan tehdit içerikli açıklamaları, çatışmaların yeni bir savaşa dönüşebileceği yönündeki endişeleri artırdı.

Artan gerilimin gölgesinde İran'ın başkenti Tahran'da yönetim yanlılarının gösterileri yeniden başladı.

AZADİ MEYDANI'NDA ASKERİ TEÇHİZATLAR SERGİLENDİ

Göstericileri motive etmek amacıyla başkentin önemli meydanlarında askeri teçhizatlar sergilenmeye başlandı.

Bu kapsamda Tahran'daki Azadi Meydanı'na Zülfikar ve Zülkadir balistik füzeleri ile metalden yapılmış mini bir denizaltı maketi yerleştirildi.

HALK YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Meydana kurulan platformda düzenlenen etkinlikleri takip eden vatandaşlar, sergilenen füze ve askeri teçhizatları da yakından inceleme fırsatı buldu.