Döviz
Oyunlar
Olmazsa Olmaz
- Hava Durumu
- Sinemalar
- Kimlik Numarası
- Telefon Rehberi
- Emniyet Genel Müd
- Borsa İstanbul
- F5 Haber
- İstanbul Haritası
- Son Depremler
- Milli Piyango
- SGK Kurumu
- TSK
- Vergi Takvimi
- A.Ö.F. Sonuçları
- PTT Hizmetleri
- Vergi Sorgulama
- Memurlar.net
- KamuAjans
- TTNET
- YÖK
- Şehirlerarası Mesafe
- Karayolları Durumu
- Turkcell
- Vodafone
- Türk Telekom
- Para limanı
- Teknoloji Oku
İş Kariyer
İstanbul’da takside yeni dönem! Araç yaş sınırı değişti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), artan otomobil fiyatları ve maliyetler karşısında taksici esnafını rahatlatacak kritik bir karara imza attı. Yapılan düzenlemeyle taksilerde araç yaş şartı esnetilirken; yerli otomobillerde 5, ithal araçlarda ise 3 yaşa kadar ikinci el araçların taksiye dönüştürülmesinin önü açıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı kararla taksici esnafının kullanabileceği otomobillerde yaş sınırları yeniden düzenlendi.
Buna göre, yüzde 50’nin üzerinde yerlilik oranına sahip otomobillerde daha önce 0-2 yaş olarak uygulanan araç yaşı şartı 0-5 yaşa çıkarıldı. İthal otomobillerde uygulanan ‘0 kilometre’ şartı da esnetildi.
Hürriyet’in haberine göre, yeni düzenlemeyle taksici esnafı 0-3 yaş aralığındaki ithal otomobilleri satın alarak taksiye dönüştürebilecek. Taksilerin azami kullanım yaşı ise 9 olarak belirlendi.
Kararla birlikte taksici esnafının satın alabileceği yerli üretim otomobil seçenekleri de genişledi. Yüzde 50’nin üzerinde yerlilik oranını karşılayan Fiat Egea Sedan, Renault Megane Sedan ve 1.5 litre benzinli motora sahip Toyota Corolla, taksi olarak kullanılabilecek modeller arasında yer aldı.
ELEKTRİKLİ ARAÇ İÇİN ÇALIŞILIYOR İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı İsmet Bilgi, özellikle Tofaş’ın Fiat Egea üretimini sonlandırmasının ardından araç seçeneklerinin azalması ve son yıllarda hızla artan otomobil fiyatlarının taksici esnafının yeni araca erişimini zorlaştırdığını kaydetti. Yaş sınırının genişletilmesiyle birlikte daha uygun fiyatlı ikinci el otomobillerin de taksiye dönüştürülebilmesinin önü açıldı. Alınan kararın esnafın üzerindeki maliyet baskısını bir miktar azaltacağını söyleyen Bilgi, İstanbul’daki taksilerin elektrikli otomobillere dönüştürülmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini de belirtti.
Karanlık Mod
İnternet Medyası
- Patronlar Kulübü
- Bir Gazete
- Mynet
- Haberler.com
- Onedio
- Acunn
- Sondakika.com
- Haber7.com
- HaberZamanı
- Ensonhaber.com
- İnternetHaber.com
- İto Haber
- CNNturk.com.tr
- Ntvmsnbc
- Ulusalpost.com
- Haberay.com
- Haber3.com
- Haberself.com
- T24.com.tr
- HaberinAdresi.com
- Odatv.com
- Netgazete
- Yeni Mesaj
- HaberAktuel.com
- Gazete Şok
- F5 Haber
- Son Mühür
- Ulu Savunma
Spor Siteleri
- Gazetekeyfi Spor
- İddaa
- SporX.com
- Fanatik
- NTV Spor
- Ligtv
- Fotomaç
- AjansSpor
- Skor Sözcü
- Super FB
- Antu.com
- Fenerbahce.org
- Galatasaray.org
- Webaslan.com
- ultrAslan.com
- GSGazete
- Bjk.com.tr
- Duhuliye
- Karakartal
- Kartalhaber
- Bordomavi.net
- Bordomavi Forum
- Bursaspor
- TransferMarkt
- Fotospor
- SporxTV
- Futbol Arena
- Motorsport
- Türkiye Jokey Kulübü
- Hakemin Sesi
- Sahadan
- Spormax
- Maçkolik
- Bilyoner