Atatürk 100

Manisa'nın saklı cenneti 5 ayda yeniden kuruldu! ziyaretçi girişi yaskalandı

Tarih: 24.07.2026 - 10:30

Manisa'nın Spil Dağı Milli Parkı'nda kış ve ilkbahar yağışlarıyla canlılığa kavuşan Saklı Kanyon, yaz sıcaklıklarının etkisiyle 5 ay sonra yeniden kurudu. Susuz kalan kanyona, orman yangınları tedbirleri kapsamında ziyaretçi girişleri geçici olarak yasaklandı.

Haber Resmi

Şelaleleri, doğal göletleri ve eşsiz manzarasıyla son yıllarda doğaseverlerin uğrak noktalarından olan 1517 metre rakımlı Spil Dağı Milli Parkı'nda yer alan ve yaklaşık 650 metre rakımdan başlayarak Şehzadeler ile Yunusemre ilçeleri arasından geçip Çaybaşı Deresi'ne ulaşan Saklı Kanyon, geçen yıl yaşanan yetersiz yağış ve kuraklık nedeniyle susuz kaldı.

Haber Resmi

Yaklaşık 700 metre uzunluğundaki kanyon tamamen kurudu. Kanyonun ziyaretçilere açık olan 150 metrelik bölümü, doğal görünümünü büyük ölçüde kaybetti.

Haber Resmi

 Kış ve ilkbahar aylarında Manisa'da etkili olan yağışların ardından kanyonda yeniden su akışı başladı.

Haber Resmi

Mart ayında kayalıkların arasından süzülen suyun oluşturduğu görüntüyle kanyon eski canlılığına kavuştu.

Haber Resmi

Ancak, yaz gelmesiyle birlikte artan hava sıcaklıkları nedeniyle geçen yaklaşık 5 aylık sürede kanyon yeniden kurudu.

Haber Resmi

Olası orman yangınlarına karşı kanyona ziyaretçi girişleri, geçici olarak yasaklandı.