Atatürk 100

Prof. Dr. Naci Görür resmen süre verdi! "Tez zamanda bekliyoruz" dedi, o bölgeyi işaret etti

Tarih: 16.07.2026 - 11:58

AFAD gece yarısı Çanakkale’den gelen deprem haberini duyurdu. Sarsıntının hemen ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise "Tez zamanda bekliyoruz" diyerek kritik bölgeyi işaret etti.

Haber Resmi

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 22.15 sıralarında merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi olan 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 13.03 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

Haber Resmi

“BİZ BÜYÜK DEPREMİ TEZ ZAMANDA BEKLİYORUZ”

Jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “12 saat önce Küçükkuyu Fayı üzerinde sığ ve küçük bir deprem oldu.

Haber Resmi

KAF’ın güney kolu olarak kabul edilen bu zon gösteriyor ki Marmara Bölgesi geriliyor. Biz büyük depremi tez zamanda kuzey kolda bekliyoruz” dedi.

Haber Resmi

"İZMİR DEPREMİNİ HATIRLATIYOR"

Öte yandan geçtiğimiz ay Ege Denizi'nde Midilli açıklarında meydana gelen deprem sonrası da açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür bir kez daha uyarmıştı.

Haber Resmi

Prof. Dr. Görür, depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Haber Resmi

"Midilli'de deprem oldu. 4,3'lük. Küçükkuyu Fayına yakın. İzmir Depremini hatırlatıyor."