Atatürk 100

SON DAKİKA | Borsa İstanbul güne düşüşle başladı! BIST 100 endeksi 14 bin puanın altına indi

Tarih: 14.07.2026 - 10:00
Haber Resmi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni işlem gününe düşüşle başladı. Küresel piyasalarda jeopolitik risklerin etkisiyle artan satış baskısı ve ABD'de açıklanacak enflasyon verisi öncesindeki temkinli görünüm, yurt içi piyasalara da yansıdı.

BIST 100 endeksi, güne önceki kapanışa göre 103,61 puanlık düşüşle 13.988,40 puandan başladı. Böylece endeks açılışta yüzde 0,74 değer kaybetti.

Bir önceki işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,60 düşüşle 14.092,02 puandan tamamlamıştı.

BANKACILIK VE HOLDİNG ENDEKSLERİNDE DÜŞÜŞ

En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,17, holding endeksi ise yüzde 0,12 değer kaybetti.

Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen sektör yüzde 0,31 ile kimya, petrol ve plastik olurken, en sert düşüş yüzde 9,35 ile finansal kiralama ve faktoring sektöründe görüldü.

KÜRESEL GELİŞMELER PİYASALARIN ODAĞINDA

Küresel piyasalarda, ABD ile İran arasında tırmanan gerilim nedeniyle yükselen petrol fiyatları ve tahvil piyasalarındaki satış baskısı risk iştahını olumsuz etkiliyor.

Yatırımcılar, bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ile Orta Doğu'dan gelecek haber akışını yakından takip ediyor.

TEKNİK SEVİYELER ÖNE ÇIKIYOR

Analistlere göre, yurt içinde veri gündemi sakin seyrederken, piyasaların yönü büyük ölçüde küresel gelişmelere bağlı olacak.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 13.900 ve 13.800 puan destek, 14.100 ve 14.200 puan seviyeleri ise direnç olarak izleniyor.

Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi içermez. Bilgi için: Sorumluluk Beyanı