Atatürk 100

SON DAKİKA | Borsa İstanbul güne düşüşle başladı! Gözler Moody's kararı ve PMI verilerinde

Tarih: 24.07.2026 - 10:05
Haber Resmi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününe negatif başlangıç yaptı. Küresel piyasalardaki risk iştahının zayıf seyretmesi ve yatırımcıların kritik veri gündemine odaklanmasıyla endeks açılışta değer kaybetti.

Gelişmelerden anında haberdar olun.

BIST 100 endeksi güne önceki kapanışa göre 24,59 puanlık düşüşle başladı. Endeks, yüzde 0,17 değer kaybederek 14.053,08 puana geriledi.

Bir önceki işlem gününde de satış ağırlıklı bir görünüm sergileyen BIST 100 endeksi günü yüzde 0,43 kayıpla 14.077,67 puandan tamamlamıştı.

BANKACILIK HİSSELERİ BASKI ALTINDA

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,32 gerilerken, holding endeksi yüzde 0,09 yükseliş kaydetti.

Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen sektör yüzde 1,48 ile madencilik olurken, en sert düşüş ise yüzde 2,17 ile finansal kiralama ve faktoring sektöründe yaşandı.

KÜRESEL GELİŞMELER PİYASALARI ETKİLİYOR

Küresel piyasalarda ABD ile İran arasında artan gerilim, enerji arzına yönelik riskler ve ticaret politikalarına ilişkin gelişmeler risk iştahını baskılamayı sürdürüyor.

Bunun yanında yapay zeka temalı şirketlerin büyüme görünümüne ilişkin belirsizlikler de küresel borsalarda satış baskısını artıran başlıklar arasında yer alıyor.

YATIRIMCILARIN GÖZÜ KRİTİK VERİLERDE

Piyasalarda bugün dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri yakından takip edilecek.

Yurt içinde ise uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'ye ilişkin değerlendirmesi yatırımcıların gündeminde bulunuyor.

Ayrıca finansal hizmetler güven endeksi ile sektörel enflasyon beklentileri de günün takip edilecek önemli verileri arasında yer alıyor.

TEKNİK SEVİYELER ÖNE ÇIKIYOR

Analistlere göre BIST 100 endeksinde 14.000 ve 13.900 puan seviyeleri destek, 14.200 ve 14.300 puan seviyeleri ise direnç konumunda bulunuyor.

Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi içermez. Bilgi için: Sorumluluk Beyanı